pic

Hvem er vi?

lonew-2 Foto Elona Søgren

Lone Wernblad – Danmark

Lone Wernblad er idekvinden, har komponeret og skrevet sange og musik til koncerten, er projektleder af ”Nordisk nøj det er for børn” – en koncert hvis mål, det er at vise at vi er mere ”Ens i Nord end vi tror”.

Hun er sangskriver, Forfatter, komponist, illustrator, performer, sanger og guitarist.

Hun har de sidste år turneret Norden tyndt, med børne og voksenkoncerter.
Hun brænder inderligt for den Nordiske sag og for at give så mange børn som muligt kvalificeret musik og billedkunst oplevelser, hvor nærvær og kvalitet er en selvfølge.

peterw

Peter Wemö -Sverige/Norge

Peter har varit en del av den nordiska visan sedan början av åttiotalet, och återkommande turnerat i Danmark, Norge och Sverige. Han skriver eget, tolkar/översätter och tonsätter/arrangerar andra.

Han har varit Visans man i SR. P4 och presenterade Svensk och Nordisk visa för lyssnarna under elva år. Mest frekvent i egenproducerade ”Visor & Väsen” som gick i SR P4 varje lördagskväll, i fyra års tid.

Numer är han bosatt på Justøy utanför Lillesand i södra Norge. Han har nyligen släppt sin första egna produktion med visor och ballader, och har hittat tillbaka till visan på heltid.

Foto Inuuteq Kriegel

Nick Ørbæk Jacobsen – Gronland

“Nick Ørbæk Jacobsen er det nye up-coming navn på den Grønlandske scene. I en alder af 15 år begyndte han at fokuserer mere og mere på musikken og har de seneste 2 år været meget aktiv hvad der angår musikken. Nick er 21 år, er singer-songwriter fra Nuuk, hvor han spiller bl.a. med i flere bands.

I dag står Nick klar med sit soloprojekt, som han har startet sidste år. Han har bl.a. udgivet singlen ”Inuinnaavungut”, som har fået en super modtagelse her i Grønland, og er nu i gang med at indspille sit helt eget debutalbum.”

Foto Peter Wemö

Bergur Fonsdal Johannesen – Færøerne

Til dagligt går jeg på gymnasiet (3. år), og på MGK (2.år). Ellers er jeg meget aktiv som musiker: Både som rock, pop og jazz musiker med mange forskellige orkestre, Men også indenfor børnenderholding, skuespil og anden underholdning.

Sara Grabow – Danmark/Norge

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium København 2005. Har bl.a. medvirket i teaterkoncerterne ”Come Together” , ”Beach Boys Teaterkoncert” og ”Cirkus Fantastica”. 5 udgivelser senest ”Linedanser” med Sebastian sange. Har instrueret børneforestillingerne Billebadulja og Karruselkjolen på Filuren i Århus

Foto Silje E Hansen

Leo Leonhardsen fra Kjøllefjord i Finnmark, Norge.

Gitarpedagog og visesanger med tittel Allmennpraktiserende trubadur og mange plateutgivelser bak meg.
Jeg er en fjollete spillemann
jeg spiller for enhver
jeg spiller solen opp bak fjerne åser
jeg spiller for den blanke himmel
og de grønne trær
og jeg spiller barn i søvn når de skal sove
Og føler du deg fredløs som en liten skremt kanin
så spiller jeg deg rolig på min drømmefiolin

Nanna Hlíf Ingvadóttir

Nanna Hlíf Ingvadóttir is a music and movement educator, with education from Reykjavík Music Academy and The Orff Institut in Salzburg.